Zelfzorg-tips

Zelfzorg-tips
juni 13, 2017 Gaea
In blog

“Voor jezelf zorgen hoor”: hoor ik mezelf nog roepen naar de klant. Oeps en daar sloeg het in…..deed ik dat eigenlijk wel voor mezelf??

Heb jij dat niet? Je geeft allerlei adviezen en bent een luisterend oor maar doen wat jezelf zegt, is toch net even wat anders. Toch?

En volgens mij heb ik het hier al vaker over gehad maar het blijft een issue (althans voor mezelf blijkbaar).
Vorige week was ik een beetje de kluts kwijt zeg maar. De afgelopen maanden stonden in het teken van de kinderen (examen, therapieën, moeilijkheden met vrienden, blijvenzittenofniet e.d.), de zaak van mijn lief, het gezin draaien, sociaal leven en mijn eigen praktijk….best veel eigenlijk. En je ziet al aan hoe ik het schrijf>mijn eigen praktijk als laatste dus ikzelf kom eigenlijk ook als laatste. Op zich geeft dat niks want ik ben graag bezig maar op een gegeven moment gaat er iets kriebelen bij mij, iets vervelen, iets krijgt er weerstand en dan merk ik…..oh jee dit gaat knallen. En dan barst de bom en natuurlijk op een verkeerd moment en natuurlijk moet iemand het ontgelden. Aiaiai niet netjes Valerie.

Bam! Wat moet ik doen? Naar mezelf luisteren. Voor mezelf zorgen.
Het feit blijft dat als je niet voor jezelf zorgt dat niemand anders het doet. Dat besef ik me zo goed. Maar ik ben zo’n typetje dat het graag goed doet voor de ander en ik heb ook nog eens graag alles onder controle. Graag de vrede wil bewaren en als iedereen het maar goed heeft. En ik? Ik hobbel er dus achteraan.

Tuurlijk komt alles weer goed en weet ik echt wel wat ik moet aanpassen.
Kleine dingen zoals dat de kinderen best de tafel kunnen dekken en afruimen, vragen of mijn lief de afvalbak leegmaakt of weet ik wat, noem het maar op!
Toch blijf ik het moeilijk vinden want waar blijft de tijd en de energie en als iemand niet kan of geen tijd heeft, dan doe ik het toch gewoon?!

Mijn ‘meteen-inzetbare-zelfzorg-tips’ voor jou (en mezelf hahaha):
– loop een blokje om (ook als het wat regent, is dat heerlijk en verfrist je letterlijk);
– loop thuis op blote voeten en ook in de tuin (aard je gelijk, mooi 2 vliegen in 1 klap ;-));
– drink een kopje koffie (of thee) zonder op je telefoon te gaan kijken;
– doe in de middag een siësta op de bank;
– stofzuigen? dat kan ook morgen;
– lees een boek;
– zing hard mee met dat leuke liedje op de radio;
– koop eens een keer die muffin, eierkoek, croissant of wat dan ook voor bij je koffie;
– en natuurlijk (hoe kan het ook anders), neem nou eens een massage 🙂 !

Wat ook belangrijk is in ‘zelfzorg’ is om dankbaar te zijn. Dankbaar voor wat er is en hoe je in het leven staat. Dankbaarheid tonen en dankbaarheid uiten. Geloof me, dat geeft je zo’n fijn gevoel.
Ik schrijf het vaak op in mijn agenda waar ik die dag dankbaar voor was. Of voordat ik ga slapen, benoem ik nog waar ik dankbaar voor ben.
Kleine moeite maar een groots gevoel.

Lieve mensen, remember…..

En heb jij nog zelfzorg-tips? Laat ze hieronder achter in de comments, daarmee help je een ander en jezelf (kan je daar vanavond dankbaar voor zijn).

Liefs,
Valerie

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*