Wat je nodig hebt

Wat je nodig hebt
september 13, 2018 massage GAEA by Valerie
In blog

Begin september is elk jaar voor mij een reflectie periode.
Meestal voel ik me wat depri, neerslachtig en/of onzeker over van alles. Over mijn werk, over de kinderen, de liefde van mijn man en naasten etc. etc. etc. Tjsa zegt men dan, het vallen van het blad….maar dan valt het blad nog helemaal niet.

Nee september doet wat met mij.
Mijn dochter is begin september jarig, zelf ben ik morgen jarig (zie je dat, allebei maagd oei oei 😁). Mijn vader is gestorven op 11 september. Ja, “nine-eleven”. Inmiddels 6 jaar geleden.
GAEA heb ik geopend op 9 september. Ook begint het nieuwe schooljaar dan en ik ben er gevoelig voor dat het buiten weer donkerder wordt. Soms uit ik dat door thuis wat meer te mopperen of ik zwelg in muziek uit mijn jeugd of zit ik hele middagen op de bank onder mijn dekentje (<mijn comfortzone). Maar als dan oktober aanbreekt, oh oh jongens wat een feest. Ik hou zo van de herfst.
De kleuren van de natuur en vooral de geur, zo fris. Wandelen doe ik graag maar dan helemaal en geniet ik van elk blaadje en diertje.
In oktober ben ik getrouwd en vieren we het leven, hebben we veel sociale afspraken en kijk ik vooruit.

Herkenbaar? Of besef je nu dat je dat in een andere periode hebt?
Wat ik bedoel te zeggen is dat het bij iedereen niet altijd maar goed gaat. Het kunnen kleine dingen zijn of wat grotere.
Jij reflecteert je misschien aan vrouwen of mannen op social media en dan zie je hele mooie plaatjes en ze doen allemaal leuke dingen. Toch?
Maar het gaat om JOU. Daar schrijf ik vaker over. Over zelfzorg, me-time en oh ook ik moet in deze periode eens een keer naar mezelf luisteren. Geef ik jou tips over een meer ontspannen leven en dan hoor ik dat zelf niet 🤨.
Mocht je ook zo’n periode hebben, geef er dan aan toe. Voor eventjes hè! Zo een paar dagen je een beetje neerslachtig voelen, laat je naasten weten om je wat met rust te laten en zet vooral je geliefde muziek keihard op! Oh zo heerlijk. Nu ook terwijl ik dit schrijf, heb ik de radio hard aan en de zinnen rollen er uit.

nodig, je, ik

wat heb je nodig

Oké, gedaan?! Dan geef je nu jezelf een spreekwoordelijke schop onder je kont en ga vooruit!
Schrijf op wat je wil, wil je nu iets of in de toekomst? Bedenk wat je voor het einde van dit jaar wil bereiken, misschien wil je je spiritueel meer ontwikkelen. Heb je zin in een nieuwe baan of wil je meer quality time voor jezelf of juist met je gezin? Schrijf het op.
Maak to-do-lijstjes en blok je agenda op me-time.
Mest je kledingkast uit of je keuken. Geef weg wat je niet meer gebruikt (niet weggooien), koop iets nieuws voor jezelf en fluit en lach, begroet de norse overbuurman of een onbekende op straat. Het geeft je een ‘instant-goed-gevoel’.

Wat heb JIJ nodig?
Zelf reflectie, denk een periode na, mediteer, een massage, wandel, huil, drink een bakkie of een wijntje😂….wat heb je nodig?
Laat jouw reactie op deze blog achter, ik hoor graag hoe jij hiermee omgaat en hoe jij voor jezelf zorgt.

Liefs,
Valerie

Comments (2)

 1. Helene Stoof-Hoedemakers 2 jaar geleden

  mooi persoonlijk verhaal waar je nog wat aan hebt ook Valerie..goeie tip!
  groetjes, Helene

  • Auteur
   massage GAEA by Valerie 2 jaar geleden

   Dank je Helene! Dat is fijn om terug gekoppeld te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Chat openen
Afspraak maken?