Vergelijken

Vergelijken
oktober 31, 2015 Gaea

Hallo lieve mensen,

In mijn vorige blog sprak ik nog zo mooi over loslaten en wat doe ik zelf deze week?…..vasthouden. En wel HEEL krampachtig vasthouden. En daar word je moe van, kan ik je vertellen.

Alles wil ik onder controle hebben en houden. Ook wil ik graag overal een verklaring voor en dat is er simpelweg niet altijd. Maar waarom wil ik dit toch altijd hebben? Zit het in de genen?
Toch lukt het me steeds beter om wel los te laten, dat komt door levenservaring denk ik en ouder worden natuurlijk. 40 ben ik inmiddels en ik let steeds beter op mijn eigen grenzen. Durf af en toe nee te zeggen of te kiezen voor mijn rust. Dat kon ik een paar jaar geleden echt nog niet. Tsja……dat is toch ook loslaten lijkt me.

Op dit moment heb ik een coach ingeschakeld en zit ik in een training van haar. Niet op massagegebied maar op zakelijk gebied. Zij helpt me oude patronen genezen en vooral in mezelf te geloven, op mezelf te vertrouwen. Super mooi maar afgelopen week ook super confronterend. Andere onderneemsters hadden zulke mooie en positieve verhalen en ik voelde me alsmaar kleiner worden want ik voelde dat niet zo en ik raakte in het negatieve, kan ik het dan toch allemaal niet?

Zo zie je maar, het is niet altijd rozengeur en maneschijn en dat kan ook niet altijd.
Wat heb ik nu geleerd? Dat ook dit gevoel er mag zijn. Stop het niet weg maar kijk er naar, wat doet het met me? Niet te lang, probeer niet te veel in het denken te zitten. En omarm het dan om het vervolgens los te laten.

En vooral te stoppen met mezelf te vergelijken. Doen jullie dat ook nog steeds? Jezelf vergelijken? Met anderen die in jouw ogen mooier zijn, groter huis hebben, meer geld hebben, leukere baan, leukere man etc. STOP daarmee! Zoals ik schrijf, dat is in jouw ogen! Dat is jouw denken. Je doet jezelf echt te kort als je zo blijft geloven. Zelf heb ik het deze week zo goed ondervonden en gevoeld en het brengt je nergens. Jij bent jij en dat is goed. Die gedachten zullen er zijn maar denk in het vervolg zo: “zij is goed in ……. en ik ook! of: zij is mooi zeg en ik ook!” Denk overal ‘en ik ook’ erachter, werkt hoor!

Fijn dat ik dit van me af kan schrijven en met jullie mag delen. Nu ga ik de tuin in met een mok kruidenthee, mijn gedachten op nul (proberen te) zetten en vooral genieten!

Dit plaatje deelde ik vorige week op Facebook, kijk er maar eens naar.
I’m awesome….en jij ook!awesome you
Dank voor jullie aandacht.

Liefs, Valerie

 

Comment (1)

  1. Helene 5 jaar geleden

    Wijze woorden….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*