van pijn naar zelfvertrouwen

van pijn naar zelfvertrouwen
juli 1, 2019 massage GAEA by Valerie
In blog

Zelfvertrouwen kan zo verdraaid lastig zijn.
Geloof in jezelf, het vertrouwen in jezelf. Of je iets kan, of je iets goed doet, hoe je eruit ziet, etc.

Vroeger en nu

Toen ik jonger was, ging het vooral over mijn uiterlijk. Onzeker, niet geloven dat ik mooi was op mijn manier. Ik denk dat iedereen dat herkent en dan vooral als je ouder wordt, dat dat makkelijker gaat. En dat je denkt; ‘als ik toen had geweten wat ik nu weet, dan had ik me daar niet druk om gemaakt’ haha.

Afgelopen tijd had ik er zelf weer wat last van. Niet over mijn uiterlijk maar of ik dingen kan. Kan ik mijn kinderen wel goed opvoeden, kan ik goed masseren. Het vertrouwen in mezelf daalde. Masseren, is dat het? Is dat wel mijn ding? Mijn gedachten gingen op en neer. Tuurlijk is het mijn ding want ik vind het te gek om jou zo te kunnen helpen met je balans in je dagelijkse leven.

Pijn

En toen kreeg ik onverwachts een berichtje of ik een buurvrouw kon helpen want ze had zo’n last van haar nekspieren dat ze zo’n hoofdpijn had en zelfs pijn in haar kaak.
Ik wilde wel even kijken/voelen en ze kwam snel langs. Ze vertelde dat ze al sinds haar 12e kampt met hoofdpijnen. Heftig en eigenlijk dagelijks. Het oordeel viel; Ze moest er maar mee leren leven.
Wat zal haar zelfvertrouwen gedeukt zijn, haar lichaam liet haar in de steek, is ze niet sterk genoeg? Waarom lost haar lichaam het niet zelf op? Had ze wel energie om te werken/met vriendinnen af te spreken etc.
Ze loopt al jaren bij de fysiotherapeut en ook al een tijd bij de osteopaat. De fysio heeft nu gezegd dat hij het niet meer weet hoe haar te helpen. De bezoeken aan de osteopaat gaan door want daar heeft ze baat bij.

Oplossing

Ik voelde en stelde haar vragen. Heel gek maar ik voelde niet echt duidelijk iets in haar schouders en nek. Dat zei ik ook. Ik ken haar lichaam verder niet want dit was de eerste keer maar voor mij een gewone spanning voor een vrouw van haar leeftijd.
Ik heb een korte massage gegeven vanuit schouders naar nek met wat stevigere grepen en punten op het hoofd aangeraakt. Meer kon ik niet doen op dat moment en gaf haar water.

De spreekwoordelijke veer

Gisteren kreeg ik een appje van haar…..”nog bedankt. Mijn hoofdpijn is bijna helemaal weg.” Say whaaaat? Wauw, wat een compliment voor mij als masseur! Dit is zo te gek, dat ik iemand zo heb kunnen helpen. Ik stopte bij mezelf maar even de spreekwoordelijke veer in mijn …. (hihihihihi).
Vanmiddag appte ze dat haar hoofdpijn sinds gisterenavond helemaal weg is. Eindelijk energie om zich op andere dingen te richten. Hoe mooi!

Creëer meer zelfvertrouwen door aan de spanning in je lichaam te werken. Ik help je daarbij!
Schroom niet om met mij contact op te nemen en verander je dagelijkse leven nu! Laat hier je bericht achter.

Liefs, Valerie

pijn, zelfvertrouwen, balans, massage

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Chat openen
Afspraak maken?