Rust

Rust
november 7, 2015 Gaea

Zo, weer een week voorbij. Wat een leuke reacties van jullie, `oh wat jij schrijft, is zo herkenbaar´. Dat is precies wat ik bedoel. Eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde, allemaal over hetzelfde onzeker of we denken hetzelfde over hetzelfde.

Afgelopen week is mijn e-zine er uitgegaan. Wat ik daarin beschreef, is dat de tijd zo snel gaat en gaf ik aan wat er alleen al in mijn leven de afgelopen 10 jaar is gebeurd.
In het dagelijkse leven merk ik het nog steeds. Ik heb van alles op de planning maar het komt er niet van. Wat doe ik? Ik zorg voor mijn gezin, ruim op, werk, haal boodschappen, langs mama, doe wat administratie, doe het huishouden, kook, zorg dat de kinderen op tijd naar bed gaan, plof op de bank…….en dan vallen mijn ogen dicht. Gezellig…niet dus.

En dan is het ook nog zo dat wat ik gepland had, niet heb gedaan. In de training die ik nu volg, gaf ik het ook al aan. Voor mijn gevoel ben ik heel de dag bezig maar aan het einde van de dag heb ik niks gedaan (denk ik hè ;-)).
Gisterenochtend nog mijn zusje aan de lijn gehad, hoe is het? blablabla….”ja” zegt ze, “ik heb deze week niks gedaan alleen maar achter de kinderen aan opgeruimd. Zo wil ik mijn tijd niet invullen maar ik laat het maar even zo, ik geef me even rust”. Goed van jou zussie! Lieve dames, inderdaad geef jezelf de rust die je nodig hebt. Je lichaam geeft je de signalen waar je naar moet luisteren. Je lichaam gaat zover totdat het ‘stop’ zegt.

Je rust gunnen is moeilijk, tenminste zo ervaar ik het zelf. Bij mij komt daar een schuldgevoel bij kijken. Als ik een sudoku maak of lees of alleen maar gewoon zit, denk ik: ‘dadelijk vinden ze dit of dat’. Let op hoe ik dit schrijf hè ‘ze’. Wie zijn ‘ze’?? Dat betekent dat je in je hoofd zit, je gedachten snellen je vooruit.

In mijn praktijk kom ik dit dagelijks tegen. Vrouwen die tussen de dagelijkse beslommeringen langs komen. Door het gesprek dat we eerst hebben, merk ik wat er speelt in het leven van deze vrouwen. Vaak is dat ‘drukdrukdruk’ en ‘mijn kinderen hier’ en ‘mijn werk daar’ en ‘oh ja, nou voel ik dit in mijn lichaam’. Ja, dat begrijp ik.
En niet dat we nou met z’n allen de spreekwoordelijke kont tegen de krib moeten gooien. Natuurlijk gaat het leven door en willen we het goed doen voor iedereen. Ik wil je zeggen, luister naar je lichaam. Hoe meer je het probeert, hoe meer je beseft dat je lichaam iets zegt en dat je er naar kan handelen.

Hoe creëer je wat meer rust voor jezelf?
Allereerst plan je natuurlijk regelmatig een massage bij mij 😉

Hihi….ik geef je enkele voorbeelden die voor mij werken:
De wekker 5 minuten eerder zetten, blijf lekker liggen en bedenk dat er weer een hele nieuwe dag is aangebroken voor jou en bedenk dat je er zin in hebt, rek je uit van top tot teen (heerlijk!), kus je partner (als die er nog in ligt tenminste) en kom eruit;
Let in de loop van de dag een paar keer op je ademhaling, adem door je neus in en door je mond naar buiten. Als je hier op let, is het even rustig in je hoofd;
Als je heel de dag moet werken, ga in de lunchpauze naar buiten (alleen). Snuif frisse lucht op en wandel een stukje;
Ben je ‘s middags thuis en alleen, doe dan eens een kort dutje. Ja, dat mag hoor. Ongeveer 15 minuten, je bent dan ook niet helemaal weg maar daarna wel weer lekker opgeknapt;
Loop een blokje om na het avondeten;
Laat je partner iets overnemen, zoals bijvoorbeeld kinderen naar bed brengen;
En wat mijn lief voor mij doet als ik dan ‘s avonds op de bank ben geploft, is een kopje kruidenthee zetten. Samen zitten en thee drinken, zonder te praten. Rust.

Lieve allemaal, ik wens jullie nog een heel fijn en vooral rustig weekend!

Valerie

P.S. en wil je echt even rust voor je zelf, boek dan een behandeling voor volgende week zondag, massagezondag.

Comments (2)

 1. Helene 5 jaar geleden

  mijn moment voor mezelf is jouw blogs lezen Valerie..thanks voor de tips !

  • Auteur
   Gaea 5 jaar geleden

   Dank je voor je reactie Helene! En graag gedaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*