Ont-piekeren

Ont-piekeren
juni 26, 2019 massage GAEA by Valerie
In blog

Ont-pieker is het eerste woord van mijn ‘slogan’.

Hoe lastig is dit wel niet? We doen het allemaal, geef maar toe.
Je piekert misschien als je in de auto zit, op je werk, als je bij school staat te wachten en de ergste…als je wakker ligt in bed. Oh man, dan lig je wakker en wat ga je dan doen? Op de wekker kijken en dan ga je tellen hoeveel uur je nog kan slapen. Fout, zo fout! Dan duurt het alleen maar langer om de slaap weer te hervatten. Herken jij dit?

Ik doe het ook

Kijk mij hier eens zitten.

ontpiekeren, ontspannen, uit je hoofd

Kijk naar mij, starend in het vuur.
Mijn gedachten gingen rond joh, dit was tijdens de fotoshoot in Empe.
En dit was nog wel op het einde.
Ik piekerde hier, hoe was de shoot gegaan?,  vond ze me wel leuk om te shooten?, zouden de foto’s mooi zijn?, hoe gaat het met de kinderen thuis?, is het dadelijk druk op de weg?.

Nu is Nu

Ik zat teveel in mijn hoofd, veel te veel. Ik zat niet bij mijn gevoel, vanuit mijn hart.
Toch is dit nog een van de weinige momenten dat ik pieker. Piekeren doe ik bijna nooit meer. Ik ben echt ‘ont-piekerd’. Als puber was het het meest en het werd wat minder. Maar sinds een aantal jaar weet ik dat het geen zin heeft, het kost teveel energie. Ik leef steeds meer in het moment van NU. Nu is nu, dat is de enige zekerheid die je hebt.

Ont-piekeren, hoe?

Je weet niet wat morgen brengt. Vaak loopt mijn dag anders dan ik eigenlijk had gepland.
Piekeren is anders dan je zorgen maken. Piekeren is verspilde energie, je hebt er niks aan maar hoe verminder je dit? Hoe ont-pieker je?
Allereerst op je adem letten, je adem is altijd in het nu. Maak je adem rustiger en adem naar je buik. En wat ik bij de Sounds (klik hier  voor meer informatie) altijd zeg, laat je (pieker)gedachten voorbij komen, gedachten zijn er altijd maar laat ze gaan, doe er niks mee. Je hoeft er niks mee.
Zet je mobiel voor het slapengaan uit. Dan heb je geen appjes, mailtjes etc. die je nog gauw leest en waar je dan in bed over gaat piekeren.
Bij mij in de praktijk zie ik het veel en probeer ik dit klanten mee te geven. Piekeren kost je teveel energie! Je wordt er moe van en als je moe bent, ben je niet je gezelligste, fijnste JIJ!
Masseren en reiki zijn ook echt goede tools om je hoofd tot rust te brengen. Doordat de spanning uit je lijf wegtrekt, zorg je ervoor dat je hoofd leger wordt. Een ontspannen lijf=een ontspannen hoofd!
Wil jij dit ook ervaren? Wil jij ont-piekeren? Stuur me een reactie en ik neem contact met je op.

Liefs, Valerie

P.S. met de kinderen ging natuurlijk alles goed en het was niet druk op de weg.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Chat openen
Afspraak maken?