Mijn balans was ver weg

Mijn balans was ver weg
augustus 13, 2019 massage GAEA by Valerie
In blog

Pffffff….wat een zomer zeg!

De vakantie zit er op. Nou ja vakantie….die hebben wij dit jaar niet gehad.
Ik weet niet of je het mee hebt gekregen maar onze zomer is nogal knudde.

Ziek

Allereerst had mijn lief nog langer gewerkt. Moesten wat klussen af en we zouden toch niet weggaan. Oke, hij na een week ook thuis en toen werd ie ziek. Echt een megagriep. In de week van 40 graden lag hij te klappertanden. Ja echt! Och och wat was hij ziek, echt ziek dus niet de ‘mannengriep’ hè dames ;-). Hij kreeg niks binnen qua vocht en hij hield het ook niet binnen. Poehee.

112

Diezelfde week is mijn dochter op het zwembad gevallen. Hele ongelukkige sprong en bats zo op de rand van het zwembad. Ik was er niet bij en mijn andere dochter belde dat het erg was en ze niet wist wat te doen. Ik ernaar toe. Er was geen toezicht op haar door het zwembad. Mijn oudste dochter hield mijn jongste omhoog, kan je het voorstellen. Ze werd wit en draaide met haar ogen. Ik heb gelijk de huisarts gebeld en toen 112 om de ambulance te laten komen. Dat beeld van hen samen staat op mijn netvlies, het is vreselijk om dat lijden te zien en ik kon niks als alleen wachten.

Pijn

En dan duurt wachten lang, heel lang….je wil hulp!
Ambulance was er en wij in de ambulance, ze hebben gecheckt of ze iets gebroken had. Dat was niet, wat een opluchting! Hup naar de apotheek voor pijnstillers.
Thuis op de bank naast manlief en ze had pijn, veel pijn! Weer dokter gebeld, ik kreeg een lullig antwoord en stelde mijn dochter gerust dat het tijd nodig had. Zelf was ik er niet gerust op.

Na 2 dagen is ze met haar vader (mijn ex-man, niet mijn manlief) naar het ziekenhuis gegaan, ze kon niks en er niet eens op zitten of staan. Wat bleek: WEL gebroken! De ambulancebroeders konden dit echt niet voelen hoor. Mijn dochter heeft epifysiolyse en dat betekent afglijden van de heupkop. Nu bleek dat ze hier al een paar maanden mee sukkelde en door die val is haar groeischijf losgeraakt van de heupkop en ze moest geopereerd worden. Dit kon pas na 5 dagen, dus je begrijpt het was echt ff ellende.

Operatie

De operatie ging goed (ze hebben een schroef gezet tussen de groeischijf en heupkop) en sindsdien heeft ze ook geen pijn meer (halleluja) maar ze mag 6 weken niet staan dus voorlopig in rolstoel en op krukken. Intussen was manlief gelukkig wel weer op de been. Het is me wat geweest en nu is het nog onpraktisch maar het is allemaal op te lossen.

Balans

Ontspanning was er eigenlijk niet, ik was continu in ‘zorg’stand en ook wel angst. Bang dat ze nog meer pijn zou hebben of bang dat de operatie niet zou gaan etc.
Balans tussen in- en ontspanning waar ik altijd voor pleit, was nu zelf weg bij mij. En niet dat ik altijd ‘zen’ ben maar het lukt me steeds beter om erop te letten, om momenten voor mij in te plannen.

Balans in je dagelijkse leven, balans tussen in- en ontspanning, balans in voeding, balans in zorgen vóór en voor jezelf zorgen.
Dat is nou precies waar ik mijn klanten mee help. Door masseren kom je weer tot jezelf, dat moment voor jou, rust…En daarna voel je het stromen. Energie, levenslust geef het een naampje….je eigen gevoel, contact met jezelf, voeten stevig op de grond. Héérlijk.

voeten, grond

liefs,
Valerie

P.S. Heb jij balans vast gehouden deze vakantie? Laat het me weten in de comments.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Chat openen
Afspraak maken?