Loslaten

Loslaten
oktober 24, 2015 Gaea

Goedemorgen!

Herfstvakantie…..Logé in huis, The Voice gekeken en we zouden allemaal uitslapen……jaja, niet dus. Mijn lief al om 7 uur op om te gaan werken, dochterlief op om te kijken wat papa ging doen. Andere dochterlief met logé wakker en ik wakker. Tsja, dan kan je of draaien of lekker genieten van de lange zaterdag.

Eruit dus! Heerlijk, wat dat betreft ben ik ook echt een ochtendmens. Naar buiten, kop thee erbij en diep in- en uitademen (en nee, dat is niet koud). Met die uitademing laat je gelijk veel los en daar wil ik het over hebben, over loslaten.

Het is de perfecte tijd om dingen los te laten.
De bladeren vallen van de bomen, bomen laten los om zich voor te bereiden op iets nieuws…nieuwe seizoenen, nieuwe bladeren maar dan eerst dus loslaten. Waarom kunnen wij dat niet zo goed als de natuur?

Iedereen zegt het. Er speelt iets in je leven of verleden en dan krijg je de raad; ‘dat moet je loslaten’. Wat moet je daar nou mee?? Nou eigenlijk precies zoals het woord zegt: los, van je af laten glijden, van je weg visualiseren, met je hand over je hoofd gooien. Maakt niet uit hoe, als het maar voor je werkt.

Het blijft lastig, ikzelf merk het ook. Goede vriendin E. zei het vorige week nog tegen me; “dan heb je vrede met het een en losgelaten en dan zoek je weer iets anders om over te tobben, gelijk een vervanger”. Dat is waar, ook met al mijn ‘zen’-momenten in het leven, tob ik ook nog te vaak. Hoe laat ik los? Ik geef je graag tips en probeer maar eens, wat werkt voor jou?
Ga rustig zitten met je voeten stevig op de grond, doe je ogen dicht en adem 3x diep in en uit. Visualiseer het ‘probleem’ en maak het letterlijk kleiner, kleiner en kleiner en weg is het.
Stop het ‘probleem’ in je handen en gooi het over je hoofd naar achteren.
Fijn als het mooi weer is, dat je op je rug naar de lucht kijkt en 1 wolkje in de gaten houdt, dat wolkje is je ‘probleem’ en hoe langer je kijkt hoe meer het wolkje verdwijnt.IMG-20150410-WA0022
En vooral nu, ga de bossen in! Snuif de lucht op, bekijk de kleuren en…..DOE GEK! Leef je uit in de bladeren, stamp met je voeten op de grond, gooi de bladeren omhoog. Maakt niet uit, doe net zoals een kind! Geeft een heerlijk gevoel.
En natuurlijk massage! Massage voert lichamelijk stoffen af maar werkt ook mentaal door. Met de strijkingen van de massage kan je je ‘probleem’ mee laten voeren, weg uit je hoofd en uit je lichaam.

Hahaha hoor ik je denken, visualiseren, gek doen jaja daar doe ik niet aan mee…..Hey! gewoon proberen. Niet geschoten is altijd mis en oefening baart kunst. Zo na deze clichés ga ik lekker koffie zetten en met de kids een spelletje doen.

Hele fijne vakantie!

Liefs,
Valerie

P.S. Vrijdag is de praktijk geopend, wil jij jouw dingen loslaten en even heerlijk genieten van de aandacht en warmte, maak dan een afspraak (06-1991 90 80).

 

Comment (1)

  1. Barbara 5 jaar geleden

    Wat mooi geschreven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*