Hoofd leegmaken

Hoofd leegmaken
juni 16, 2019 massage GAEA by Valerie
In blog

Zie de titel hierboven….Hoofd leegmaken, dat is wat ik afgelopen donderdag zei op Instagram.

Afgelopen donderdag ging ik samen met mijn lief naar het concert van Bon Jovi in Nijmegen, Goffertpark.
Leegmaken tsja wat zal ik zeggen. Het was me niet helemaal gelukt.
Het begon met de rit er naartoe. Ik was toch wat gespannen ofzo, ik ging ze voor de 6e of 7e keer live zien. Geweldig natuurlijk maar ik wat ouder en zij natuurlijk ook. Gingen ze aan mijn verwachtingen voldoen? Konden ze het nog, zouden ze het nog ‘rocken’?
En voor het eerst met mijn lief naar Bon Jovi, dat is toch anders als met je zus en wat een herinneringen heb ik aan de vorige concerten. Dat speelde allemaal in mijn hoofd op de heenweg.

Waar zat mijn hoofd?

We waren binnen, overweldigend altijd zo’n veld en dat podium.
Het was echt relaxed, geen gedoe en geen getrek en geduw. Heerlijk volwassen allemaal en het begon! Ohoh ik voelde me gelijk weer jong en bij elk liedje kwamen de herinneringen, dat geeft zo’n fijn gevoel.
Maarrrr waar betrapte ik me nou op?! Ik had mijn hoofd er niet helemaal bij. Wat deed ik….ik hield me bezig met de mensen om me heen. Huh? Was ik hier niet voor mezelf? Om te genieten? Om te luisteren en te kijken?
Ondertussen gingen mijn gedachten heen en weer… van de mensen voor mij die bij geen enkel liedje klapten of meezongen of uberhaupt bewogen naar de mensen die naar mijn mening te lang waren en voor mijn neus stonden en naar mijn lief, vond hij het wel leuk? Was het zoals ik al die concerten in geuren en kleuren aan hem had verteld?
‘VALERIE’, zei ik in gedachten streng tegen mezelf, ‘wat doe je? geniet, kijk, laat iedereen zoals die is en iedereen geniet op zijn manier’. Me even gericht op mijn ademhaling en toen ging het beter.

Je hoofd leegmaken

Je hoofd leegmaken….deze woorden vallen vaak in mijn praktijk. Hoe moeilijk is het wel niet om te ontspannen, om je gedachten te laten voor wat ze zijn, in het moment van NU te zijn.
Het is lastig, zeker wij als vrouw, wij zijn altijd bezig met een paar dingen tegelijk. Kinderen naar school krijgen, zelf met je gedachten al op je werk zitten en afstrepen wat je gaat doen en ondertussen maak je een boodschappenlijstje voor het avondeten.

Hoe doe je dat?

Ontspannen in je lijf, ontspannen in je hoofd. Twee verschillende dingen maar het een helpt het ander.
Bij klanten zie ik dat vaak, drukdrukdruk komen ze binnen en we hebben even een praatje waar ik ze al naar de tafel toe praat. Ik masseer ze en voel ze na een tijdje wegzakken. Hoe merk ik dat? Ik let altijd op de ademhaling van de klant. Terwijl ik mijn handen verplaats, voel ik de spanning wegebben. HOE gaaf is dat!
Massage is een goed recht voor je lichaam. Je lichaam ontspant en doordat je lijf ontspant, ontspan jij! Je wordt rustiger, ademt rustiger, je bloeddruk daalt, je gedachten worden stiller, je hoofd wordt dus rustiger.
Ontspannen lichaam = een ontspannen hoofd. Check hier de massages by GAEA om ook jouw hoofd stiller te laten worden.

hoofd leegmaken ontspannen nu

hoofd leegmaken ontspannen in het nu

Liefs, Valerie

p.s. Ze rockten zeker nog het spreekwoordelijke dak eraf!

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Chat openen
Afspraak maken?