Comfortzone

Comfortzone
november 21, 2015 Gaea

Goeiemorgen,

Daar ben ik weer. Deze blog heb ik gisterenavond geschreven. Gisterenavond toen de tv het niet deed, mijn lief naar een concert was, onze kinderen bij vrienden waren en mijn jongste dochter haar eerste discozwemfeestje had (weer een mijlpaal in haar jonge leventje). Even alleen, radio aan en een kop dampende thee naast me.

Het is druk geweest.
Druk met de workshop die trouwens super leuk was. Duo-handmassage, wat heb ik genoten van die mensen (circa 30 personen) met hun verhalen en opmerkingen. Ik voelde de dankbaarheid en de even zorgeloze uren van deze mantelzorgers.
Massages gegeven en de training liep door en dat gaat me even moeilijk af. Kom er niet helemaal doorheen en volgende week is het alweer voorbij! Toch heb ik veel geleerd en kom ik echt tot acties.

Acties die me uit mijn comfortzone haalden. Heb jij ook een comfortzone? Zo’n onzichtbaar afgebakende sluier om je heen (of gewoon letterlijk je fleecedeken over je heen en op de bank zittend? hihi).
Nou ik heb die wel hoor. Dat zit vooral in mijn hoofd….jeetje dat durf ik niet, dat doe ik niet hoor of deze: dat KAN ik toch NIET.
Zo heb ik de afgelopen weken dingen gedaan wat ik een paar jaar geleden nog niet had kunnen bedenken. Dat is wel een mooi ding van het ondernemerschap, je wordt ineens creatiever!

Blog schrijven? Tsja, vroeger wilde ik al wel schrijven (en dat deed ik dan ook op mijn kamertje. Ik heb wat afgeschreven in schriftjes en op mijn typemachine) maar het echt doen is toch iets anders. En wat vind ik dit leuk.
Met een voedingsdeskundige gesproken; kunnen we samen een actie bedenken? Hoe doe jij dat? Waar loop jij tegen aan? Maar hierover later meer in mijn e-zine.
Workshops geven? Nou ja! Dan moet ik voor een groep iets vertellen! ….nu heb ik het gedaan en dat was op z’n Brabants gezegd: keileuk!
Door de workshop een mooie vrouw ontmoet en zij nodigde mij spontaan uit om in een soort werkgroep deel te nemen. Hoe gaaf! Maar ook spannend want de anderen ken ik nog niet en ‘misschien pas ik er niet tussen of vinden ze me niet leuk etc’. Toch ga ik het doen.
Op locatie werken? Nee joh, dan zit ik toch niet in mijn eigen ‘flow’ en dan ben ik weg uit mijn eigen omgeving (brr eng ;-)). Toch gedaan en nou moet ik zeggen dat het een hele mooie locatie was waardoor ik snel mijn ‘flow’ had herpakt, maar toch….voor mij is het een stap uit mijn comfortzone.
En volgende week ga ik naar een 2-daags congres waar nog 20 vrouwen zijn die zichtbaar willen worden met hun onderneming/praktijk. Twee hele dagen met onbekenden, verhalen aanhoren, zelf vertellen, samen eten, sparren, mediteren en diep gaan, vooral dat. Diep graven in mijn binnenste, gesteund door anderen en toegesproken of tegengesproken worden door anderen. Dat is wat hoor, dat vind ik spannend en ook wel eng ja. Dat is voor mij ‘way-out-of-my-comfortzone’!

Is mijn comfortzone misschien te groot? De jouwe? Of heeft niet iedereen een comfortzone?
Ik denk niet dat je er standaard een etiket op kan plakken. Dit is voor iedereen verschillend. Als je luistert naar je gevoel, naar je buik, dan voel je aan de kriebels of je uit je comfortzone gaat. Dat kunnen fijne, spannende kriebels zijn of juist heel veel waardoor het een soort angst wordt of waarvan je het benauwd krijgt.

Toch moet je er naar kijken, blijven voelen. Want deze comfortzone kan jou wel belemmeren in je leven. Ga je naar je angsten luisteren of ga je durven, stapje voor stapje. Uit ervaring kan ik je nou zeggen dat je wel leuke ervaringen kunt opdoen en andere mensen leert kennen.

Met massages is dat precies hetzelfde. Voor veel mensen is dat ook ‘way-out-of-their-comfortzone’. Oeioei, iemand gaat aan je lijf zitten (lees mijn blog Bloot). En dat begrijp ik maar al te goed, misschien is dat wel een goed eerste stapje voor jou: een massagebehandeling bij mij. Ontspannen in aandacht en voel hoe dat werkt voor je en jouw lichaam.

Zie ik je?10981214_427078377455285_6583186504740825586_n

Fijn weekend,
Valerie

P.S. Laat in een reactie weten wat jouw stap(je) uit je comfortzone is.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*