Bloot

Bloot
oktober 17, 2015 Gaea

Ja je leest het goed, het thema van deze blog is bloot…..naakt/nakie, blootje. Hihi hoor ik je denken. Er wordt wat gegiecheld om blootheid. En laten we eerlijk zijn, dat is ook een leuk onderwerp.

Maar voor een masseur is het een serieuze zaak. Elke dag zien we in de praktijk mensen worstelen met hun lichaam, hun naaktheid en soms schaamte. En dat begrijpen we. Zo is het tegenwoordig in de maatschappij. Je wordt overspoeld met ‘perfecte’ lichamen in bladen, posters in bushokjes, films en op TV. Vrouwen met alles precies in de goede maat op de goede hoogte;-) en mannen met gespierde lijven. Nergens hebben deze mensen plekjes, sproetjes of haartjes. Sjeetje, ook ik word daar soms onzeker van. Alleen is dit echt niet de realiteit, lieve mensen. Echte mensen zijn mensen in mijn praktijk, mensen zoals jij, je vriendin, je moeder en je partner. Deze mensen kunnen zich niet ‘photoshoppen’ in het echte leven.

In mijn praktijk zie ik het bloot zijn dagelijks terugkomen, vragen over wat uit moet en wat aan mag blijven. In principe beslist de klant dat. De klant moet zijn grenzen aan kunnen geven en zich prettig voelen. Maar hieruit blijkt vaak dat het meeste aanblijft en juist dat maakt het soms wat ongemakkelijk. Op zo’n moment kan ik niet goed bij het lichaamsdeel dat behandeld moet worden bijvoorbeeld, of er komt olie op de kleding, dat soort dingen.

Daarom wil ik uitleggen wat er gebeurt in mijn praktijk als je een afspraak voor een massagebehandeling hebt.

Ik ontvang je in mijn praktijk en dan hebben we eerst een gesprek. Dit is een intake-gesprek. Ik stel je enkele vragen over je dagelijkse leven, over je medische verleden en of er momenteel klachten zijn. We spreken de massage door.
Dan mag je je uitkleden en dit is HET moment…..wat mag aan blijven? Om mijn werk goed te kunnen doen, is alleen je onderbroek aanhouden het fijnste (en dan het liefst een oudere i.v.m. olie). Ten eerste lig je lekkerder zonder BH onder je en ten tweede ook bij alleen een rugmassage is het fijner als je broek uit is aangezien ik bij je bekken en stuit moet zijn. Als de broek aan blijft, zal ik die toch een stukje naar beneden moeten doen en dat blijft dan niet zitten en dat is eigenlijk ook ongemakkelijk als ik er een paar keer tijdens de behandeling aan moet ‘sjorren’.

Op dat moment van uitkleden, verlaat ik de ruimte en heb je de tijd om je uit te kleden en op je buik op tafel te gaan liggen. Als ik binnenkom, zal ik je bedekken. Je bent ten alle tijden bedekt tijdens de massage, behalve het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt.
Na de massage verlaat ik de ruimte om mijn handen te wassen en drinken te halen. Hierdoor heb jij de tijd om rustig op te staan en je aan te kleden en zo zijn we dat hekel punt voorbij!
We drinken samen water en uiteraard praten we nog even na.

Wat voel je nou na het lezen van deze blog? ‘Oh ik heb wel mijn broek aangehouden en dat mag niet, of wat stom van mij, of wat zal ze wel niet van me denken?’ Nou helemaal niks hoor, iedereen heeft een eigen grens en dat is helemaal prima.
Met deze blog wil ik je vooral wijzen op het feit dat je mooi bent zoals je bent, je niet hoeft te schamen en ik (en collega-masseurs) zal (zullen) je niet veroordelen. Wij zijn er juist om jouw lichaam aandacht te geven die het verdient.

Jij bent mooi, jij bent jij.

Liefs,
Valerie

jij bent jij

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*